BI versus Advanced Analytics

Tegenwoordig wordt steeds vaker gesproken over Business Analytics of Advanced Analytics in plaats van Business Intelligence.

Beide disciplines hebben eenzelfde oorsprong en nog steeds veel raakvlakken. Advanced Analytics is een de discipline die zich bezig houdt met het combineren van diverse analytische methodes om te kunnen voorspellen welk resultaat er in de toekomst verwacht wordt. Business Analytics ofwel Business Intelligence zijn met name gericht op het inzichtelijk maken van gedrag in het verleden en daarmee keuzes te onderbouwen voor de toekomst; analytics gaat een stap verder en probeert gedrag te voorspellen aan de hand van gevonden verbanden in het verleden. De methodes die hiervoor gebruikt worden maken gebruik van grote datasets van zowel interne als externe bronnen.

Lees meer over de technische processtappen en de verschillende perspectieven.

Willem-Jan Voor vragen neem contact op met:
Willem-Jan Swiebel
06-38307081 of info@swiebeladvies.nl

 

  “Verwijder alles wat niet relevant is voor het verhaal. Als je in hoofdstuk 1 een geweer beschrijft aan de muur dan moet het ook afgaan in hoofdstuk 2.”
    Anton Checkhov
 • Over Willem-Jan Swiebel

  EnProfil

  Ik ben Willem-Jan Swiebel. Via deze website kom je te weten wat ik doe, hoe ik dat aanpak en veel belangrijker waarom ik dat doe. Ik help organisaties met de inzet van informatie en technologie en ik probeer ook nog eens zelf te ontdekken waar de wereld heen gaat.

  ⊗ 06 – 38307081